Wat is emotioneel lichaamswerk

In het normale leven van elke dag zijn we ons meestal niet zo bewust van ons lichaam, van de signalen die het geeft. We reageren nogal vaak vanuit oude en bekende patronen zoals doorgaan als we moe zijn, inslikken wat we niet fijn vinden, negeren wat ons boos of verdrietig maakt.  Vele van onze spanningen worden veroorzaakt doordat we onze gevoelens onderdrukken of er niet naar leven.

In emotioneel lichaamswerk word je uitgenodigd om contact te maken met wat je fysiek ervaart in je lichaam, je wordt je bewust van je emoties en gedachtenpatronen. Zo kunnen spanningen oplossen en komt er meer innerlijke  rust en meer ruimte. Stap voor stap leer je oude gewoontes, patronen los te laten en komt er meer vrijheid om anders te gaan reageren in situaties…bvb voor iemand kan dat zijn je minder door je gevoel te laten overspoelen, voor iemand anders kan dit zijn.. je gevoel meer toelaten.

Je komt steviger met beide voeten op de grond staan.

Je leert op je gevoel vertrouwen en komt meer in contact met wie je bent, wat je verlangens zijn en hoe je je leven vorm wilt geven.

Vandaaruit maakt je ook andere keuzes in je leven en leef je meer in harmonie met jezelf en je lijf.